برگزاری کارگاه آموزشی برقراری ارتباط موثر و کار گروهی در هشتمین جشنواره ملی حرکت
17
اردیبهشت

مطلب: برگزاری کارگاه آموزشی برقراری ارتباط موثر و کار گروهی در هشتمین جشنواره ملی حرکت

برگزاری کارگاه آموزشی برقراری ارتباط موثر و کار گروهی در هشتمین جشنواره ملی حرکت

برگزاری کارگاه آموزشی برقراری ارتباط موثر و کار گروهی در هشتمین جشنواره ملی حرکت

یادداشت هفتگی هاشم راعی مشاور و مدرس مدیریت

به بهانه ی برگزاری کارگاه آموزشی مهارت های برقراری ارتباط موثر و کار گروهی در هشتمین جشنواره حرکت دانشگاه فردوسی مشهد
یکشنبه نوزدهم مهر ماه افتخار برگزاری کارگاه آموزشی مهارتهای برقراری ارتباط موثر و کار گروهی رو در هشتمین جشنواره ملی حرکت در دانشگاه فردوسی مشهد داشتم و از همین رو  فرصتی دست داد تا مختصری در این خصوص، و ضرورت و اهمیت توجه به مزیت های بیشمار TEAM WORKING و ارتباط موثرمطلبی بنویسم..
یکی از فرصت هایی که هنوز در جامعه صنعتی و حتی علمی ما به طور کامل کشف نشده ، مزایا و مواهب کار تیمی است . ما هنوز لذت بازی برد برد را بطور واقعی تجربه نکرده ایم . اهیمت این موضوع تا بدانجاست که بسیاری از صاحب نظران علم مدیریت، یکی از عوامل توسعه نیافتن بخش های مختلف صنعت در ایران را عدم وجود و بهره مندی از مهارت های کاربردی ارتباط موثر و کار گروهی می دانند .
متاسفانه در فرهنگ عامه ما نیز باور های غلط بسیاری در این خصوص وجود دارد. به عنوان مثال هرگاه صحبت از مشارکت در کارها و کار گروهی به میان می آید ، فرهنگ عامه اینگونه در ذهن ما این موضوع را حک کرده که :” اگر شریک خوب بود خدا برای خودش شریک انتخاب می کرد!”
متاسفانه بنا بر همین دلایل هست که عدم ترویج صحیح فرهنگ کار گروهی با معضل و مشکلات عدیده در برقراری ارتباط موثر توامان شده و به عنوان مثال آنچه که امروز در ورزش های گروهی و تیمی که نمادی از فرهنگ جامعه و نماد ظرفیت پذیرش افراد در جامعه است، متاسفانه نتوانسته ایم اعتبار و موفقیت های چشم گیری در سطح بین المللی کسب نماییم .
ارتقاء مهارتهای برقراری ارتباط موثر و کار گروهی ارتباط مستقیمی با رشد و توسعه یافتگی جوامع و سازمان های مختلف دارد.
در بهترین حالت و البته با در نظر گرفتن فرض محال آن، تصور کنید که افراد یک سازمان و یا جامعه از حیث هوشمندی IQ یا همان هوش منطقی، در سطح بالایی باشند. اما اگر این نوع هوشمندی با مهارت هوش هیجانی یا EQ که اکتسابی بوده و ارتباط مستقیمی با توانمندی ارتباط برقرار کردن موثر افراد با یکدیگر دارد تکمیل نگردد، بهره وری آن جامعه و سازمان بسیار پایین خواهد بود . چه بسا که افراد به تنهایی دستاورد های بیشتری را بتوانند کسب کنند .
برای درک بهتر این مفهوم تصور کنید که شما قرار است که یک مسافت را برای رسیدن به یک مقصد خاص طی نمایید. اگر یک ماشین مدرن در اختیارتان باشد اما نتوانید به دلیل عدم آشنایی با عملکردش از آن استفاده نمایید ، ترجیح می دهید مسافت را بصورت پیاده طی کنید . طی مسیر بصورت پیاده در دراز مدت امکان رسیدن شما را به مقصد بیشتر تضمین می کند تا اینکه بخواهید زمان صرف کنید و در نهایت هم نتوانید ماشین مربوطه را روشن کرده و برای رسیدن به مقصد از آن استفاده کنید.
آموختن مهارت های برقراری ارتباط موثر و کار تیمی هم دقیقا مصداق همین مهارت استفاده از آن ماشین مدرن است .متاسفانه در فرهنگ کاری ما، اغلب افراد ترجیح می دهند به تنهایی و انفرادی کاری را به انجام برسانند و مسیری را طی کنند. که این مساله منجر به متحمل شدن هزینه فرصت های بیشمار زمانی و .. می گردد .
در پایان به این مهم اشاره می کنم که انسان موجودي توانمند است كه ويژگي هاي فردي ارزشمندي را درخود جاي داده است و براي اثبات اين ويژگي هاي ارزشمند به دنبال فرصتي براي بروز توانمندي ها و خلاقيت هاي خويش می گردد.به همين دليل بستر كار گروهي يك فضای ايده ال براي ارائه و اثبات توانمندي هاي فردي است چرا که این امکان را فراهم می نماید تا در خلال انجام کار گروهی با توانمندی های دیگران آشنا شده و دیگران را نیز ازداشته های خودمان بهره مند نماییم و از این طریق با برخورداری از سینرژی و هم افزایی خردجمعی، دست یابی به اهداف را ممکن تر نماییم.