
مطلب : آموزش هدفمند کارکنان به سبک موسسه هنری آبرنگ خراسان
آموزش هدفمند کارکنان به سبک موسسه هنری آبرنگ خراسان
یادداشت هفتگی هاشم راعی مشاور و مدرس مدیریت
موسسه هنری آبرنگ خراسان به مدیریت جناب آقای اکبر صالحی در نگاه مخاطبین و مشتریان خود کاملا شناخته شده و در طی این سالها به یک برند و هویت ویژه دست یافته است . این مهم جز به مدد نوع نگرش مثبت مدیریت مجموعه میسر نبوده و این نوع رویکرد ارزش آفرین منجر گردیده تا کارکنان بسیار ارزنده و پرتلاشی به جمع خانواده آبرنگ بپیوندند و همراهان وفادار این برند خوش آوازه در صنعت چاپ عکس در مشهد و خراسان باشند .
باور به مقوله شایسته پروری در این مجموعه باعث شده تا پرداختن به مقوله مهم آموزش و پرورش کارکنان به شکلی نظام مند و هدفدار برنامه ریزی و دنبال شود .
به جرات میتوانم به این مساله اعتراف کنم که سابقه تدریس بیش از 30000 نفر ساعت آموزش طی این سال های متمادی در شرکت ها و سازمان های خصوصی و دولتی ، هیچگاه در راس ساعت هفت صبح آنهم با حضور همیشگی مدیریت ارشد یک مجموعه نبوده که این مهم نشان از باور و عزم جدی برای آموزش نیروهای انسانی و تبدیل آنها به سرمایه های انسانی دارد .
روزهای یکشنبه هر هفته کارکنان ارزنده این مجموعه در محل انجمن مدیران صنایع خراسان جمع می شوند تا آموزه های جدید بیاموزند و آموخته ها و تجربیات خود را با سایر همکارانشان به اشتراک بگذارند .
از دیگر ویژگی های مطرح آموزش های در حال انجام در این مجموعه داشتن یک برنامه منظم و ارائه سرفصل های کاملا کاربردی با رعایت پیش نیاز و هم نیاز های هر دوره نسبت به هم می باشد. به نحوی که در سه سطح مقدماتی، میانی و پیشرفته حدود 15 عنوان دوره و کارگاه آموزشی به مدت 96 ساعت برنامه ریزی و در حال اجرا می باشد. در ارائه این سرفصل ها قبل از پرداختن به موضوعات تخصصی در حوزه کسب و کار نظیر برندینگ ، بازار یابی و فروش و خلق مدل کسب و کار ، سعی نمودم تا با پرداختن به موضوعات فردی نظیر مدیریت بر خویشتن ، در سطح مقدماتی به این موضوع مهم پرداخته شود که مدیریت بر خویشتن لازمه و مقدمه مدیریت بر سایر عوامل و منابع موجود پیرامونی ماست.
این نوع نگاه ارزش آفرین به پرورش سرمایه های انسانی از آنجا قابل تقدیر و ترویج است که هنوز در نگاه سنتی بسیاری از مدیران شرکت های بزرگ ، هزینه برای آموزش را جزء هزینه های سربار تلقی می کنند .
گواه این موضوع هم نگرانی این مدیران از این مساله است که اگر ما برای آموزش کارکنان خود هزینه کنیم و آنها بعد از مدتی سازمان ما را ترک کنند چه اتفاقی خواهد افتاد و بارها به این عزیزان گوشزد میکنم که اگر این هزینه یا به عبارتی ، سرمایه گزاری را نکنید و کارکنان آموزش ندیده و فاقد مهارت را در مجموعه خود حفظ کنید چه اتفاقی خواهد افتاد ؟!
چقدر متحمل هزینه های پنهان خواهید شد؟
امیدوارم نمونه موفق و اثر بخش برگزاری دوره های آموزشی نظام مند در موسسه هنری آبرنگ نمونه و الگوی مناسبی باشد برای سایر شرکت ها و سازمان هایی که یا هنوز به معجزه ی آموزش باور ندارند و یا هر از گاهی دوره آموزشی را برگزار می کنند بدون اینکه برنامه و هدف و دستاورد مشخصی را از اجرا برنامه آموزشی خود داشته باشند .
در پایان هم می بایست از تلاش ها مدیریت محترم آموزش انجمن مدیران صنایع خراسان ، سرکار خانم بهنام پور و دبیر اجرایی انجمن جناب آقای دکتر مرادی عزیز کمال تشکر را داشته باشم . چرا که نگاه تحول آفرین این عزیزان در طی این سالها بستر ساز رشد و تعالی صنایع خرد و کلان استان خراسان بوده و هست .
0 دیدگاه